Waar is Watte?

'Waar is Watte?!' is een multidisciplinair project waarbij de kinderen op een interactieve manier hun eigen zoekplaat maken. Brainstormen, storyboards maken, tekenen, allitereren, zoekwoorden, kostuums en een greenscreen fotoshoot resulteren in een te gekke A2 zoekplaat waar de kinderen op schitteren.

Het thema van de zoekplaat is vrij te bepalen. De school mag zelf weten waar deze activiteit bij aan kan sluiten. Dit kan een themaweek zijn, maar ook vakken als aardrijkskunde en geschiedenis. Er kunnen zoekplaten worden gemaakt over spreekwoorden, seizoenen, sporten, etc. Maar ook kan dit project worden gebruikt bij een afscheid van groep 8, een jubileum of een verjaardag. Het kan allemaal.

Doordat er verschillende opdrachten zijn, is het programma erg afwisselend en de kinderen werken gemotiveerd toe naar het uiteindelijke doel. Alles staat in teken van de poster die gemaakt moet worden.

Ter voorbereiding krijgt de school een video lesbrief, zodat iedereen goed weet wat er gaat komen. Ook is het leuk om een aantal zoekboeken van 'Waar is Wally' te bekijken.

Dit project is ontstaan vanuit het traject 'Cultuureducatie met Kwaliteit' (CMK).Doordat het thema vrij te bepalen is, kan 'Waar is Watte?!' aansluiten bij bestaande leerlijnen op school. Op deze manier kan lesstof op een creatieve manier gebruikt worden om een zoekplaat te maken.

'Waar is Watte?!' duurt een ochtend en er kunnen maximaal 60 kinderen aan meedoen. Dat betekent dat het meestal 2 klassen zijn die samen hun poster maken. Ook voor 1 klas alleen is het mogelijk om dit project te doen.

We werken met een All-in pakket en met de 'kale' versie. Bij het All-in pakket hoort de workshop, maar worden er ook A2 posters geleverd voor leerlingen van de klas, inclusief exemplaar voor in de klassen zelf. Bij het 'kale' pakket hoort alleen de workshop, krijgt de klas 1 A2 poster en kunnen de kinderen hun eigen exemplaar nabestellen.

Bij bulk-boekingen vanuit gemeentes of voor cultuurmenu's, werken we meestal met het kale pakket. Bij individuele boekingen werken we met all-in pakketten.

De kosten voor het All-in pakket (bijvoorbeeld):

Bij 1 klas met 30 ll : € 410,- (+ reiskosten)

Bij 2 klassen met 50 ll: € 600,-  (+ reiskosten)

 

De kosten voor het 'Kale' pakket:

€ 295,- voor 1 project met maximaal 30 kinderen (+ reiskosten)

€ 395,- voor 1 project met maximaal 60 kinderen (+ reiskosten)

Elke klas die meedoet krijgt een exemplaar van de A2 poster en kinderen kunnen hun eigen poster nabestellen, zodat ze er ook een op hun slaapkamerdeur kunnen hangen.

De poster wordt eerst digitaal gemaakt en gecontroleerd en na druk worden ze allemaal afegeleverd op school.

Bij het kale pakket worden de posters nabesteld. Dat kan op 3 manieren:

1. Er wordt nabesteld buiten de school om. Het nabestellen kost dan € 7,- per poster. 

2. Leerlingen bestellen bij school. Ze leveren € 5,- in en het aantal bestelde posters wordt gedrukt.

3. De school neemt een poster af voor elk kind en verkoopt/geeft die door aan de kinderen. In dat geval kosten de posters € 4,50 per stuk. 

De poster wordt eerst digitaal gemaakt en gecontroleerd en na druk worden ze allemaal afgeleverd op school.

Voor het bestellen van de poster van uw kind, bezoek de webshop.