Rijmrockers

Rijmrockers is een muziekproject waarbij de kinderen in 1 ochtend hun eigen lied schrijven, opnemen en er een videoclip bij maken. Brainstormen, schrijven, oefenen, opnemen en acteren resulteren in een origineel lied met een eigen videoclip die op youtube gezet kan worden.

Voor het project wordt er een lesbrief video bekeken, waarna de kinderen het thema van hun lied gaan bepalen. Er kan gekozen worden uit een aantal basistracks en daarmee wordt er een eigen song gemaakt. De kinderen worden verdeeld in 2 groepen, waarbij er wordt gerapt en gezongen. Ze schrijven in groepjes hun teksten, oefenen die en krijgen uitleg over opnametechniek en effecten. Als de opnames zijn gelukt, wordt er ook een clip opgenomen waarin iedereen op een vrolijke manier zichtbaar wordt. Tot slot moeten er tekeningen gemaakt worden die horen bij het thema en de teksten, zodat deze als speciale effecten door het beeld kunnen bewegen. (bekijk hier een compliatie)

Rijmrockers is een project waarbij meerdere disciplines worden gebruikt om te werken naar een concreet doel. De korte en afwisselende opdrachten zorgen ervoor dat alle kinderen gemotiveerd aan de slag gaan. Aan het einde van de ochtend zijn alle ingrediënten van het lied gemaakt en zorgen wij voor de verdere nabewerking van beeld en geluid. De uiteindelijke clip kan de school op hun eigen youtube kanaal zetten.

Rijmrockers is een project van Held & Bloem Producties samen met Richard Jansen. Hij is een van de geniale slagwerkers van Holland Symfonia en het Nederlands Balzers Ensemble. Met veel trots werken we met hem samen.

Met Rijmrockers kunnen maximaal 60 kinderen meedoen van groep 5-8.

Prijs : € 640,- + reiskosten