Racende Rechter

Is hij nieuwste Formule 1 coureur? Draagt hij een turbo-toga? Wie is de Racende Rechter?

Hij is dé oplossing voor de kilometerslange wachtrijen voor rechtszaken in Nederland!

In zijn mobiele rechtbank behandelt hij meer dan 10 zaken per dag. En... goed nieuws! Hij geeft ook voorlichtingsvoorstellingen, want voorkomen is beter dan een rechtszaak.

In volle vaart vertelt hij over spraakmakende zaken, waarbij hij zijn grootste skill toont: Rechtspreken voordat de zandloper leeg is...Maar heeft snelheid ook een keerzijde?

 De Racende Rechter is een komische tragedie over keuzes maken en eerlijk zijn naar jezelf. 

In seizoen 2019/2020 spelen we de Racende Rechter al voor de 50e keer!

De voorstelling is speciaal gemaakt voor de bovenbouw van de basisschool en sluit aan bij hun belevingsniveau. Het interactieve karakter zorgt voor extra betrokkenheid. Het thema is ‘ keuzes maken en het bewust worden van je geweten.’ Dit onderwerp, onder de paraplu van rechtspraak,  is belangrijk om te bespreken omdat kinderen richting het einde van de basisschool steeds meer grip gaan krijgen op de keuzes die ze maken. We hebben gemerkt tijdens de try-outs dat voor veel kinderen het begrip ‘geweten’ voor het eerst werd geïntroduceerd.

Met een lespakket ter voorbereiding en na afloop levert De Racende Rechter genoeg gesprekstof op om te praten over de verschillende keuzes waar kinderen mee geconfronteerd worden. Bijvoorbeeld het verschil tussen bluffen en liegen, wel of niet naar advies luisteren, je eigen mening maken of die van anderen overnemen. In het lespakket zitten ook een aantal creatieve lesideeën waar je als leerkracht heel leuk met je klas mee aan de slag kunt.

De Racende Rechter is opgenomen in het aanbod van het impresariaat ‘Uit de Kunst.’ Dit is natuurlijk tof omdat het ons een groter podium geeft. Maar daarnaast geeft het ook een kwaliteitskeurmerk.

De voorstelling is geschikt voor op school (speellokaal of aula), maar ook voor in het theater.

Maximaal met 120 leerlingen, groep 7&8 (en in overleg groep 6)

Duur voorstelling: 50 minuten

Prijs: € 700,- voor de 1e voorstelling. € 300,- voor de tweede voorstelling. (op dezelfde dag, zelfde lokatie.) Prijzen zijn excl 9% btw, excl reiskosten

Concept, verhaal, tekst en decor: Joel & Emma de Zwaan (Held & Bloem)

Spel: Joel de Zwaan

Dramaturgisch advies: Alinde Hoeksma

Muziek: Bas van Nienes & Joel de Zwaan

Eindregie: Tim Verbeek 

Voor vragen en boekingen: info@heldenbloem.nl of bel:06-15072971