Op maat

Schoolbreed Feest

Al een paar jaar doen we bij speciale gelegenheden ons schoolbrede project, waarbij kinderen groepsdoorbroken met 'zoldermateriaal' grote beelden maken. Met een ontwerp, veel tape en kranten, workshops, voorstellingen en een fotoshoot wordt toegewerkt naar een fantastische poster waar de hele school op staat.

Zo'n project duurt een volle dag, waarbij er een afwisselend programma is waarin alle kinderen, jong en oud, samenwerken. Er worden beelden gemaakt en of dit nu fantasiedieren zijn, beelden van de leerkrachten, feestgangers, of historische figuren, het kan allemaal.

Levensgrote beelden met hun naamborden worden gemaakt en ondertussen krijgen de kinderen een workshop poseren voor de camera, krijgen ze een vertelvoorstelling te zien en nemen ze deel aan de fotoshoot, totdat aan het einde van de dag alles af is.

Wij maken foto's van de beelden en naamborden. Samen met de foto's van de kinderen (vaak in schoolshirt) maken wij een 'plattegrond' van een dierentuin, museum of speeltuin waar alle beelden en alle kinderen op staan. De posters worden op A2 formaat gedrukt en alle kinderen krijgen zo'n poster. Vaak bestelt de school een groot exemplaar voor op de muur, binnen of buiten.

Dit schoolbrede project staat garant voor verwondering, uitdaging, veel plezier en bovenal een geweldig aandenken aan de feestelijkheid.

 

Afscheid van een directeur (een 2-daags project)

Alle kinderen van de school hebben in groepen standbeelden gemaakt van de meester die iets zeggen over de directeur. Deze standbeelden zijn samen met de foto's van de kinderen verwerkt tot een poster van een 'Tentoonstelling van de meester' waarop van alles is te zien. Van deze tentoonstelling is ook een voorstelling gemaakt, waarbij de kinderen hun scene in de tentoonstelling uitbeelden in een grote theaterzaal, terwijl er tegelijkertijd van alles op het grote scherm wordt vertoond. In 'bekijk ons werk' zijn plaatjes te zien. Alle kinderen kregen een A2 poster van de tentoonstelling en de directeur een extra groot exemplaar. 

(Beatrixschool, Hulshorst)

 

Opening schoolgebouw

Omdat het schoolgebouw werd geopend, is er met de hele school gewerkt aan een stripboek waar alle kinderen in voorkomen. In het verhaal werd de school omgetoverd tot een arena waarbij er een fantastisch spel werd gespeeld. De Cantharel werd de plek van de 'Candyrellische Spelen!' Alle kinderen kregen een exemplaar van het stripboek.

(Cantharel, Ermelo)

 

Stripboek van een evenement

De stichting 'Social Network Foundation' zet zich in voor kinderen in kinderziekenhuizen om steun te bieden aan ernsit zieke kinderen. Verschillende scholen hebben acties opgezet om geld in te zamelen voor SNF. Samen met Held & Bloem Producties heeft een van deze scholen het verhaal nagespeeld van deze sponsorloop, hoe dat ging, en wat er met het geld werd gedaan staat allemaal in het stripboek: de SNF-run.

www.snf.nl en BS Besoyen in Waalwijk

 

Staat datgene wat u zoekt niet op de site? Dan kunnen we altijd een project op maat voor u maken. Of heeft u een idee nodig voor een bepaald evenement? We denken graag mee.

Voor meer info kunt u het beste bellen met 06-15072971 of mailen naar: info@heldenbloem.nl We brengen u graag in contact met scholen die zo'n schoolbreed feestproject al hebben gedaan.