De Spion

De Spion is een interactieve theatervoorstelling over doorzetten, voor kinderen van groep 7/8.

Aan de hand van de theorie van de LEERKUIL wordt het publiek meegezogen in het verhaal van Geerling, die opgeleid wordt tot spion. Spannende en grappige scenes wisselen elkaar af in het uitvoeren van geheime opdrachten, die moeten resulteren in het behalen van het Spionnen-diploma. Dit kan hij niet alleen en zo wordt de rol van de kijkers groter dan ze van tevoren zouden kunnen verwachten.

Bekijk de trailer:

‘De Spion’ gaat over het spannende verhaal van de opa van de verteller, maar tegelijkertijd over het verhaal van de verteller zelf.

Opa Geerling wordt door de geheime dienst gevraagd om spion te worden.  Daarvoor moet hij eerst spionnen skills aanleren en krijgt hij steeds moeilijkere opdrachten die hilarische scenes opleveren. Vervolgens krijgt hij de taak om de buurvrouw in de gaten te houden, op wie hij stiekem een oogje heeft. Welk geheim speelt zich af achter de voordeur van de buren?

Tussen de verschillende scenes van Geerling komt ook het verhaal van de verteller zelf aan bod. Hij wil graag laten zien wat hij heeft ontdekt in het dagboek van zijn opa, maar worstelt met de onzekerheden van het doen van iets nieuws.

Dat hij in het theater voor het blok wordt gezet lijkt de enige optie om er als publiek achter te komen wat er daadwerkelijk met zijn opa is gebeurd.

Zo ontdekken de kijkers gaandeweg de overeenkomsten tussen Geerling en de verteller, dat ze beiden een nieuwe uitdaging aangaan en tegen dezelfde herkenbare obstakels aanlopen, die je tegenkomt als je iets nieuws leert.

Tijdens ‘De Spion’ wordt het publiek actief gebruikt om scenes mee te spelen, waardoor deze solo voorstelling voelt als een show met een 10-koppige cast!

 

Bij de voorstelling zit een educatief pakket over de leerkuil. Hier zitten activiteiten voorafgaand aan de voorstelling, maar vooral voor na afloop. Ook krijgen alle klassen een A2 poster van de leerkuil, met scene’s uit de voorstelling, zodat dit als visuele reminder kan dienen bij het ‘leren leren.’

 

‘De Spion’ wordt gespeeld in kleine zalen van theaters, maar ook in speellokalen op scholen. De ruimte dienst dan wel verduisterd te kunnen worden.

De maximale publieksgrootte is 90 ll, maar in een speellokaal met 2 tot 3 klassen komt de voorstelling het beste tot zijn recht.

Kosten: 1 voorstelling: € 700,- 2 voorstellingen: € 1100,- 3 voorstellingen: € 1400,-

(inclusief 9% BTW, excl reiskosten)

 

Meer info: 06-15072971

of info@heldenbloem.nl