Programma

OCHTEND

Boeksterren heeft een strak programma, waarin de disciplines beeldend, literatuur, drama en audiovisuele vorming elkaar opvolgen. Er wordt veel gewerkt in groepjes die afwisselend op interesse, vrienden en willekeur worden samengesteld.
De kinderen gaan aan de slag met het verhaal, de tekstballonnen, het decor, attributen die passen bij hun rol, de titel en gaan oefenen met het poseren voor de camera. Ook worden de rollen verdeeld en krijgen de kinderen kostuums.

MIDDAG

Nadat de leerlingen hun kostuums aan hebben getrokken, beelden ze de scènes van hun verhaal uit in de mobiele fotostudio, compleet met flitsers en greenscreen. Elk kind wordt individueel gefotografeerd en er wordt echt tijd en aandacht besteed om de ervaring van de fotoshoot optimaal te maken.

In de fotostudio zetten we de banken en stoelen zo neer dat de kinderen elkaar kunnen bekijken als de foto’s worden gemaakt.

De opdrachten die in de ochtend nog zijn blijven liggen worden afgemaakt en de kinderen maken een ontwerp voor de typografie van de omslag.

Verder wordt er in de klas een film gedraaid waarbij de kinderen achter de schermen kunnen kijken bij het proces van het maken en drukken van de boeken. Ook krijgen ze uitleg over de techniek die wordt gebruikt bij het fotograferen met een greenscreen. Ook krijgt elk kind de Boeksterren-krant. Een krantje waarin informatie over fotografie en greenscreen staat, met vrolijke puzzels, zoek de verschillen en woordzoekers.

Aan het einde van de dag zijn alle ingrediënten verzameld om het boek af te maken en moeten de school een tijdje geduld hebben tot ze het resultaat zien. We proberen om de digitale versie van het boek de volgende week af te hebben