Belangrijke informatie

Boeksterren wordt uitgevoerd in de bovenbouw van de basisschool (groep 5-8). Op een dag kunnen maximaal 80 kinderen meedoen. Als er meer kinderen zijn, worden er 2 dagen achter elkaar gepland. De voorbereiding voor de dag bestaan uit het kijken van de lesbrief filmpjes en de materialen bij elkaar te zoeken. Een van de leerkrachten wordt de contactpersoon, met wie alle details worden kortgesloten. De school krijgt ongeveer 3 weken voor het project een video-lesbrief om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de leerkrachten. Voor de kinderen is er ook een video-lesbrief om in de stemming te komen en er worden A2 posters naar de school gestuurd. 1 week voor het project worden de details telefonisch kortgesloten. Held&Bloem Producties leidt de dag (1 docent) en de leerkrachten helpen in hun eigen klas. Na afloop van de dag worden de boekjes naar de school gestuurd. Het boek dat wordt gemaakt heeft meestal 24 pagina's en is full color. Elke klas die meedoet krijgt een boek.

Leerlingen kunnen individueel hun eigen exemplaar nabestellen. Er zijn meerdere varianten mogelijk:

1. Buiten de school om, rechtstreeks via onze website: Stripboek kost € 15,-

2. Stripboek wordt verkocht via de school (minimale afname van 40 stuks) stripboek kost € 12,50

3. All-in pakket, Op basis van het aantal kinderen maken we een offerte.

Held&Bloem Producties heeft verschillende basisverhalen ontwikkeld met een open einde. Zo is er voor elk project genoeg ruimte voor de kinderen om hun eigen draai eraan te kunnen geven. Elk thema heeft een eigen set met kostuums en bijpassende opdrachten. De school kan vantevoren kiezen welk thema gebruikt wordt. Om de fotostudio op te zetten is een aparte ruimte nodig, bij voorkeur een speellokaal. In elke klas maken we gebruik van een digibord of een beamer.

KOSTEN

Een project kost 525,- euro + reiskosten. Bij een serie boekingen is de prijs per project € 475,- De serie-korting geldt niet tijdens de periode rond de Kinderboekenweek. 

IDEEËN

Boeksterren is ook erg geschikt: * Voor afscheid, jubileum of een andere feestelijkheid. * Voor kleine scholen die een schoolbreed programma willen. * Als fondswervingsactiviteit: De school koopt de boeken goedkoper in en verkoopt ze door.