Harmonicavontuur

Harmonicavontuur is een twee-delige lessenserie over storytelling voor groep 7 en 8.

De eerste les is een videoles, die de leerkracht geeft vanaf het digibord. Aan de hand van grappige filmpjes, animaties en voorbeelden wordt uitgelegd wat de theorie van een goed verhaal is.

De theorie is afgeleid van de 12 stappen van de held, een bekend boek die veel wordt gebruikt in de wereld van schrijvers, filmmakers en theaterproducenten. Deze theorie hebben wij versimpeld naar de 6 stappen van een goed verhaal.

Dit zijn de stappen:

1. de hoofdrolspeler krijgt een opdracht

2. Hulp

3. De uitdaging aangaan

4. de Hoofdactie

5. Extra probleem

6. Beloning

Aan de hand van de videoles en het werkblad maken de kinderen zich deze theorie eigen en doen ze de voorbereidingen voor de gastles.

 

De Gastles

De docent van Held & Bloem komt in de klas, om samen met de kinderen een knettergek verhaal te maken. Alle registers mogen los. De fantasie wordt opgewarmd en de vrije loop gelaten. Aan de hand van de 6 stappen en de harmonica-werkvorm, maakt de klas in 6 groepen het verhaal. Na de presentatie wordt alles samengevoegd en hoe wonderlijk het ook. klinkt, er volgt een kloppend verhaal.

Dit verhaal wordt per groep en stap uitgebeeld in de greenscreen fotostudio, waarbij de kinderen de kostuums van de hoofdrolspelers aan hebben en doorgeven. Samen met tekeningen die de kinderen maken en de voice-overs die worden opgenomen zijn alle ingrediënten klaar en wordt er een animatiefilmpje van dit avontuur gecreëerd die de kinderen een paar dagen later in de klas kunnen bekijken.

Kosten voor de 2-delige lessenserie, inclusief nabewerking tot animatiefimpje:

€ 275,- per klas + reiskosten