ABC poster

ABC klassenposter is een workshop voor groep 3 en 4 waarbij de kinderen hun eigen alfabetposter maken.

Deze workshop van 1,5 uur start met een les over typografie en het maken van ‘dubbele letters.’ Dit zijn letters met buitenlijnen, die dus binnenin de letter ruimte hebben.

Nadat de kinderen hebben geoefend in het maken van deze lijnen, vormen, nummers en letters, krijgt elk kind een eigen letter. Die letter is hun verantwoordelijkheid.

Ze maken deze letter in het groot op de manier zoals ze dat uitgelegd hebben gekregen. Deze letters worden weer ingekleurd en geïllustreerd door de kinderen, het liefst met afbeeldingen die te maken hebben met hun letter.

Terwijl de kinderen hun letter afmaken gaan ze ook op de foto. De greenscreen fotostudio is namelijk al opgezet en daar worden de kinderen gefotografeerd terwijl ze hun letter fictief vasthouden, er op zitten, er aan hangen, etc. Dan wordt ook een foto genomen van hun letter.

De foto’s van de letter en van het kind worden gecombineerd en samen met alle andere kinderen en letters verwerkt tot een grote A2 poster, waarbij de hele klas in een letterkast staat en vorm heeft gegeven aan het alfabet.

Deze poster wordt gedrukt en elk kind krijgt een poster. (Behalve als de opdrachtgever heeft gekozen voor de kale workshop variant, waarbij de kinderen hun eigen poster kunnen nabestellen).

 

ABC Klassenposter is geschikt voor groep 3 en 4.

Groep 4 kan deze workshop het hele jaar doen. Groep 3 is er pas aan toe vanaf april.  Daarom zullen in de meeste gevallen deze projecten worden uitgevoerd in de periode april-juni.

Kosten voor deze workshop, inclusief A2 posters voor alle leerlingen:

€ 275,- + reiskosten

Boekingen zijn alleen mogelijk bij 2 of 3 workshops op 1 dag.

2 workshops in 1 ochtend is mogelijk.

Bij een enkele boeking geldt een meerprijs.

 

In sommige* gevallen kan een school ervoor kiezen om de uitgeklede versie te boeken.

Dan zijn de kosten voor de workshop € 195,- + reiskosten, krijgt elke klas krijgt een eigen A2 poster en de kinderen bestellen hun eigen exemplaar na. Het nabestellen gaat via de leerkracht op school. De prijs per poster is dan € 7,- per poster.

Held & Bloem Producties maakt een brief op maat waarop de bestelinfo duidelijk staat beschreven.

* Dit kan alleen in overleg.